Ponents 2024

Secció

DISSENY / PROJECTES

PONENT

Tom Stuart-Smith + Nick Pusterla

 

El prestigiós paisatgista anglès, una de les figures més conegudes del paisatgisme actual, vindrà a DeltaLand a parlar del disseny de jardins de caire naturalista al sud d’Europa. Hereu de la llarga tradició jardinera britànica, en els seus projectes la senzillesa de l’estructura formal contrasta amb la complexitat de les plantacions, escollides amb cura per sostenir l’interès del jardí al llarg de l’any. Autor de projectes emblemàtics al Regne Unit —Broughton Grange, RHS Wisley, RHS Bridgewater, The Jubilee Garden del castell de Windsor, The Hepworth Wakefield Garden, als quals se suma des del 2020 el seu Plant Library, on es poden observar, estudiar i comparar més de 1.200 varietats de plantes—, també ha creat jardins en altres climes i contextos, entre ells la Ribera del Duero, Mallorca i Eivissa. Impartirà la conferència juntament amb Nick Pusterla, membre del seu equip.

PONENT Terremoto Landscape

Story Wiggins

Terremotol és un referent del paisatgisme a Califòrnia, amb oficines a San Francisco i Los Angeles, i serà un honor tenir-los aquí. Story, sòcia de l’oficina de San Francisco, és una paisatgista amb experiència en conservació històrica i custòdia del territori, màster en Arquitectura del Paisatge per la Universitat de Berkeley i llicenciada en Preservació Històrica al College of Charleston. Ha presentat els seus projectes a universitats com Berkeley, Auburn i Harvard. La seva ponència tractarà sobre la gestió dels projectes a la seva regió, reflex del que possiblement sigui la Mediterrània d’aquí a no gaires anys.

PONENT Estudio Mix

Maria Barceló + Xoán Pérez

Abans de crear Estudio Mix el 2019, Maria i Xoán feia molts anys que treballaven en projectes conjunts a Espanya i el Regne Unit, on es van conèixer cursant el Màster en Arquitectura del Paisatge de la Universitat de Greenwich. Des de les seus a Londres i Madrid, l’estudi porta a terme actualment encàrrecs a totes les escales per a clients de tot el món, tant en consultoria de plantació per a parcs públics com en restauració de jardins històrics, projectes privats urbans i al camp, comercials , socials i mediambientals sense ànim de lucre. La seva presentació se centrarà en com trien les espècies per a les seves intervencions públiques a la Península i al Regne Unit.

Secció

VEGETACIÓ

PONENT Pepinières Daniel Soupe

Daniel Soupe

 

L’observació del comportament dels arbres a la natura des de la seva infància va fer que Daniel creés el seu propi viver fa gairebé 50 anys. Actualment és un dels especialistes en arbres multitronc (cepées) més importants d’Europa. Ens parlarà de l’ús d’aquest tipus d’arbres i la seva experiència en projectes a zones mediterrànies, especialment al sud de França.

PONENT Moraime Jardinería y Paisaje

Jesús Moraime

Des de fa 30 anys, la fascinació per les plantes i els éssers vius, units a la seva passió per l’art, van conduir Jesús al món dels jardins. Es va formar a l’Escola Castillo de Batres a Madrid i ha abordat el paisatgisme en els aspectes més diversos: com a dissenyador de jardins urbans i al camp, restaurador i conservador de jardins històrics, professor d’història dels jardins i creador de viatges jardiners per tothom. A DeltaLand explicarà la seva experiència en la introducció de rosers antics i New English Roses, dels quals és un gran coneixedor i col·leccionista, en plantacions naturalistes.

Secció

TÈCNICA / MANTENIMENT

PONENT Son Muda Gardens

Hans Achilles

Hans és un paisatgista alemany que resideix des de fa més de 20 anys a Mallorca i actualment exerceix com a director de projectes a Son Muda Gardens. Llicenciat com a jardiner-paisatgista a la Universitat de Troisdorf i diplomat d’Arquitectura Paisatgista a la Universitat de Dresden, col·laborador en la creació del Jardí Botànic de la Universitat de Talca (Xile) i amb experiència en projectes a diversos països, ens explicarà el seu concepte de disseny dels jardins mediterranis, des de la planificació i el disseny a l’execució i el manteniment, amb uns criteris molt marcats.

PONENT Miragoli Estudio de Paisajismo

Valerio Miragoli

El paisatgista hispanoitalià focalitza la seva feina als jardins secs o amb baixos requeriments hídrics, especialment a l’illa d’Eivissa. La ponència se centrarà precisament en els diferents aspectes relacionats amb la gestió de l’aigua en aquest tipus de jardins. Amb formació com a expert Verte Ambientale a la Fondazione Minoprio, a Como, i màster en Paisatgisme per la Universitat Politècnica de Madrid, ha participat com a ponent en diversos seminaris, workshops i congressos. Entre el 2002 i el 2005 va ser responsable de projectes de l’estudi de paisatgisme de Fernando Caruncho, del qual va sortir per fundar el seu propi.

PONENT Agènce Laure Planchais

Laure Planchais

Fa 30 anys, aquesta destacada paisatgista francesa formada a l’Escola Nacional de Paisatgisme de Versalles i urbanista va fundar a París una agència que ha centrat la seva activitat en el paper de la natura a les ciutats i la manera de reintroduir-la de manera sostenible. Treballa en una àmplia gamma d’àmbits i escales: parcs urbans, nous districtes, reurbanització, espais naturals, llocs patrimonials i turístics… amb una atenció especial als usos quotidians. Des de l’any 2000, Laure Planchais és Paisatgista del Consell d’Estat, i el 2012 va rebre el Gran Premi Nacional del Paisatge pel disseny i execució del parc del Grand Pré a Langueux, Bretanya. A la seva conferència abordarà la introducció de les plantacions en els projectes per a l’espai públic, la gestió i el manteniment, així com la seva evolució al llarg dels anys.

Secció

PETCHAKUCHES

Consultora mediambiental

Olga Poblet

Biòloga de formació, amb especialitat en Organismes i Sistemes per la Universitat de Girona, i màster en Conservació de la Natura i Gestió de Recursos Naturals Biòtics per la International University Study Center-IUSC, a Barcelona, i la Universitat de Barcelona, és especialista en gestió de projectes amb certificació energètica LEED o BREEAM. La xerrada se centrarà en definir criteris i aclarir conceptes sobre l’ús de vegetació en edificis.

Responsable de jardineria i restauració mediambiental de Talio

Jaume Pascual

Format a la Universitat Politècnica de Catalunya com a enginyer tècnic agrícola i amb un postgrau a Espais Verds, és des de fa 23 anys el responsable de jardineria i restauració mediambiental de Talio, empresa de jardineria i solucions mediambientals inspirades en la natura. Ens explicarà sistemes constructius de bioenginyeria aplicables a projectes de jardineria com a via d’integració a la natura.

Director del Parc Natural Delta de l’Ebre

Francesc Vidal

 

Director del Parc Natural del Delta de l’Ebre i biòleg de formació, Francesc exposarà un projecte públic amb més de deu anys de funcionament: la creació d’uns aiguamolls artificials que tracten de manera natural l’aigua derivada dels arrossars abans d’abocar-se a les badies.